Кава в зернах, що пройшла скринінг вище 17/18, називається «AA» і є найбільшою в своєму роді. Поєднання червоного вулканічного грунту, великих висот і ідеального клімату впливають на аромат, який характеризує цю каву. Через географічне розташування на екваторі є тільки невелике розходження між сезонами в Кенії, тому збір врожаю відбувається кілька разів на рік у порівнянні з іншими країнами-виробниками кави. Відомий регіон Ньєрі в центрі центральної гірської місцевості розташований між західною околицею гори Кенія і східної околицею Великої рифтової долини і славиться виробництвом кращих сортів кави країни. Всі сорти кави піддаються вологій обробці і висушуються під африканським сонцем на так званих «Африканських ліжках» (сушарках) до закінчення ферментації і вологості 12%.