Слово Уїла походить з мови корінних народів Паес: «Сяюча гора», що, безумовно, пов’язано з топографічною різноманітністю регіону. Ці характеристики разом із кліматом залежать від річки Магдалена та двох гірських хребтів Анд, у межах яких розташовано декілька засніжених вулканів, які забезпечують ґрунт багатством мінералів. Долини річки приваблюють якісні тропічні повітряні маси, які надходять з Карибського моря. Це поєднання забезпечує вражаючі умови та унікальний мікроклімат, які пояснюють, чому кава Huila така смачна. Окремі маєтки в Уїлі мають в середньому 1,5 га. Існує 191 асоціація виробників кави та 67 000 сімей виробників кави, які зазвичай виробляють миту каву з ферментаціею від 21 до 36 годин і природним сушінням на сонці. Кава з Huila доступна цілий рік завдяки її географічному розташуванню.