Багато хто вважає Ефіопію батьківщиною кави. Його культивують там з 1500-х років, майже так само, як і сьогодні. Більшість кави росте в дикому вигляді в тіні інших дерев, і її називають кавою, вирощеною в лісі. Інші види кави ростуть у садах разом з іншими культурами з мінімальним втручанням сільського господарства. Деякі з них є трохи комбінованими, коли виробники незначно обробляють і прополюють свої лісові культури, щоб полегшити збирання врожаю. У будь-якому випадку більшість дрібних власників виробляють у середньому лише 5 мішків на рік. Ліму лежить на західному високогір'ї Оромія, Ефіопія. Цей регіон відомий багатим запасом води, а також лісами (поруч із тими, які називають батьківщиною кави арабіка). Більшість кави в Ліму вирощується в напівлісі на площі менше одного гектара. Тут багаті гумусом ґрунти постійно оновлюються за рахунок безперервного опадання та розкладання органічних речовин. Традиційно каву в Ліму сушили у фруктах і зберігали виробники, у своїх домівках, доки її не відправляли на станцію переробки для обміну. Лише з нещодавнім розвитком колективних станцій переробки у регіоні, з’явилася мита кава Limu. Наявність води тут, зокрема, дає можливість процесу миття кави.